Din cauză că suntem în secolul XXI și consider că e o prostie imensă să băgăm bani în biserici în detrimentul educației, culturii, sănătății, dezvoltării tehnice și a vechilor monumente, iar politicul din România pare dornic să dea bani cultelor, am ajuns la concluzia că este cazul să-i scriu reprezntantului meu (teoretic) în Parlament, Deputatul Florin Iordache. Am aflat de ce colegiu aparțin uitându-mă aici și apoi în lista oficială cu deputații.
I-am trimis textul de mai jos:
Mă numesc Petrișor Eddy și sunt unul dintre cei pe care îi reprezentați în Parlamentul României. Este pentru prima dată când scriu unui parlamentar care mă reprezintă în conducerea statului român și o fac pentru a-mi exprima în mod clar și răspicat ideile și opinia în ceea ce privește subiectul pe care îl voi discuta mai jos. Am 30 de ani, sunt programator, am muncit și mi-am plătit taxele de când am fost angajat, din anul 4 de facultate până în prezent, adică de vreo 6-7 ani. Nu, acest mesaj nu este un strigăt de ajutor, nu aștept pomeni, nu am milogit niciodată, mereu am muncit deși văd că pentru unii parazitismul fiscal a devenit un mod de viață. Din acest motiv sunt revoltat.
Sunt revoltat pentru că:
- deși plătesc taxe și impozite care ajung la peste 60% din venitul brut, nu primesc în schimb nici un fel de servicii, nici un fel de infrastructură, nici un fel de respect, nici un fel de eficiență
- deși lucrez de ceva timp, am observat că pe unde am lucrat competența și performața erau o necesitate; în aparatul de stat nu este cazul
- deși sunt destui ca mine care plătesc taxe și impozite, vocile noastre sunt ignorate și banii noștri sunt aruncați pe fereastră de cei ce administrează fondurile colectate.
Domnule deputat sunt revoltat că de 15 ani de zile dispar în medie aproximativ 4 școli zilnic și apare, tot în medie, o biserică la fiecare 2 zile, iar asta se întâmplă cu accepțiunea aparatului politic. Spitalul din Caracal, ca orice alt spital din România, e prost dotat, nu există personal suficient, nu are fonduri pentru medicație pentru pacienți, pe scurt, este un dezastru care e pe cale să se întâmple. Și cu toate astea, banii se duc spre biserici. Se fac donații de școli și terenuri către biserică, în mod ilegal și abuziv chiar în județul Olt.
Ultima perioadă în care religia a condus lumea s-a numit Evul Mediu și cred că orice om care a trăit măcar 5 ani în secolul XXI poate să observe că nu religia ne-a adus mari beneficii, ci știința și tehnologia. În Evul Mediu „tratamentul” se făcea prin „sângerări”, „tăieri sub limbă”, „scoaterea argintului viu” și tot felul de alte superstiții fără nici un efect pozitiv sau chair cu efecte negative.
Între timp umanitatea a progresat și am descoperit medicina, curentul electric, am explorat universul, am aterizat pe Lună, am pus zeci de sateliți artificiali pe orbită, am aflat foarte multe despre univers și lumea care ne înconjoară, am inventat noi materiale (plasticul, pânzele impermeabile, kevlarul), am investigat lumea fără idei preconcepute după metoda științifică, iar lucrul acesta ne-a îmbunătățit viața în toate aspectele ei. Sperantă de viață a crescut de la aproximativ 30-40 de ani în Evul Mediu, la 70-80 de ani în prezent, totul datorită științei aplicate. Datorită tehnologiei și științei pot să vă scriu aceste cuvinte și știu că vor ajunge la dumneavoastră, nu datorită unor incantații sau ritualuri, nu datorită telepatiei, deși mediul ăsta de transmisie se apropie foarte mult de ceea ce definește ca fiind telepatie :-) . Cu toate astea, unii consideră că religia trebuie finanțată pentru că e religie, nici măcar pentru că ar avea programe sociale, contribuții cuantificabile reale, nu, doar pentru că este religie.
Am citit foarte multe articole din presă, articole bine documentate, și am senzația că trăiesc într-o lume inconștientă când văd cum banii care ar trebui să ajungă în drumuri, școli, spitale, cercetare, medicamente, programe sociale cu real impact, ajung în noi și noi biserici de beton în timp ce monumentele istorice, bisericile din lemn, mănăstirile cu adevărat valoroase sunt lăsate în paragină. Asist cu o senzație de dezgust continuu la felul în care ne batem joc de cei ce ne salvează viețile, medicii, de cei ce ar trebui să ne facă educația, profesorii, de cei ce ne sting casele dacă iau foc, pompierii, și, de felul în care ridicăm misticismul religios la rang de virtute. Este de-a dreptul jignitor și aberant ca alfabetizarea științifică în secolul XXI să fie atât de joasă încât să avem 42% din populație care cred că Terra este centrul universului, să avem oameni care cred că astrologia este științifică, să NU avem nici măcar o universitate în top 500 în lume, este jignitor să fim în permanență în coada tuturor clasamentelor pozitive și în fruntea tuturor celor negative.
Recent money.ro a publicat un articol în care esitma foarte conservator că averea Bisericii Ortodoxe Române se învârte la peste 3 miliarde de euro, are scutiri de impozite, are zeci de afaceri și cu toate acestea, statul continuă să scutească cultele de impozite, ba chiar le oferă bani într-una. La o asemenea avere nu cred că mai poate fi vorba de necesitatea finanțării de către stat. Oamenii pot decide să doneze direct către bisericile lor bani și nici nu mai implică pierderile inerente ce apar datorită administrării fondurilor de către stat.
Statul nu este un organ aparte, statul trebuie să muncească pentru mine, cetățeanul, iar eu sunt împotriva acestui tip de batjocorire și înapoiere voluntară a noastră îndreptată împotriva noastră. Alexandru Ioan Cuza a secularizat averile mănăstirilor închinate celor de la muntele Athos, deci unor terți extreni țării, așa cum aflăm din scrierile istoricului A.D. Xenopol, deci nu există nici o obligație a statului să finanțeze o instituție anacronistică:
A.D. Xenopol „Domnia lui Cuza Vodă Vol.I”, „CAP. VIII. AI doile minister Cogalniceanu Secularizarea”, pagina 291:«Nu vom atinge de cît împrejurările care au condus la redobîndirea averilor, ajunse în stăpânirea călugărilor străini, atingînd chestiunea închinărei mănăstirilor pănîntene către acele din Răsărit, numai întru cît va fi de nevoie, spre a înțalege măsura secularizărei însuși.»
Din aceste motive și multe altele, deoarece sunteți și reprezentantul meu în Parlamentul României, vă cer ca să votați pentru proiectul de lege inițiat de domnul Prigoană în ceea ce privește tăierea finanțării personalui clerical de către stat și cât și a altor legi care ar putea duce la eliminarea privilegiilor pe care le au cultele, în condițiile în care singurul motiv real și corect pentru care o entitate ar putea beneficia de scutiri de taxe sau privilegii fiscale sunt doar cele ce nu urmăresc interesul financiar și, totodată, au un impact social cuantificabil în mod clar.
Dacă doriți, aș fi bucuros să vă răspund la eventualele întrebări sau neclarități în ceea ce am scris, dacă este nevoie.
Vă mulțumesc anticipat!
L-am trimis joi, încă n-am primit răspuns de nici un fel. Pasul doi e să sun. Măcar să înnebunească dacă tot sunt nesimțiți. Așa că, puteți afla de ce colegiu aparțineți și apoi puteți identifica pe cel/cea ce vă reprezintă în Parlament. Scrieți-le, sunați-i, a venit momentul măcar să se enerveze, dacă nu să-și facă măcar o poleială de datorie.
7 comments:
Super ! Am făcut şi eu acelaşi lucru !
Please restrict your posts to Planet Debian to English. You can use tags if the non-free blog software you are using doesn't support per-language RSS feeds. There is also the option of starting a Romanian version of Planet Debian.
http://wiki.debian.org/PlanetDebian
Cum să plătești taxe care ajung la 60% din venit?
@Claudiu: Tu ai idee cât e salariul tău brut și cât e ăla net? Diferența e de vreo 40-45%, iar la ăstea se mai adaugă tot felu de taxe care sunt încorporate în diverse produse, cea mai notorie fiind „taxa pe valoare adaugată”, ajungând să-ți erodeze puterea de cumpărare.
Apropo, te-ai gândit că TVA nu are nici un sens? Pentru ce se ia această taxă? Ce consum de partea statului implică faptul că eu vând sau cumpăr ceva? Se uzează statul la cumpărare?
Gândește-te, taxarea în România ajunge în realitate la vreo 70-80%.
sintem 2 luni mai tirziu ai auzit ceva?
Absolut nimic.
poate ca spam filteru o cenzurat scrisoarea :)
Post a Comment